Samenwerking

Run Fit is een nieuwe sportformule die zich in de buurt van Fit 20 Tilburg wil richten op de beginnende hardloper. Run Fit heeft veel zorg besteed aan een goede invulling om dit te bewerkstelligen. Er is gedacht aan een stukje lifestyle, gezondheid en hardlopen. Met veel enthousiasme willen we u dan ook graag gaan begeleiden om conditioneel fit te zijn. Het doel is om 45 minuten aaneengesloten te kunnen gaan hardlopen. Daarbij zijn er natuurlijk ook altijd mogelijkheden om verder te trainen en bijvoorbeeld deel te nemen aan een loopevenement zoals de Tilburg Ten Miles of de Marathon.

Fit20 richt zich voornamelijk op de body van een sporter en daar zit ook een stukje “krachttraining” bij. Het is lekker om de spieren en spiergroepen te onderhouden met weinig trainingstijd. Datzelfde geld voor RunFit. RunFit wil de trainingstijd effectief besteden en mensen helpen om zelfstandig te lopen op een verantwoorde wijze.

De samenwerking met alleen Fit20 is voor ons niet voldoende. Wij werken ook samen met het SMC dat is het Sportmedisch Centrum in Tilburg. Waar gestreefd wordt naar snelle behandeling van blessures maar ook wordt er gekeken naar een belangrijk onderdeel: “Preventie”. Speciaal voor de beginnende loper heeft het SMC een programma ontwikkeld “De loopclinic”. Daarbij ga je op een verstandige wijze de eerste stappen zetten op de weg. In vele gevallen draagt de zorgverzekering hier aan bij.

Natuurlijk is Run Fit volledig op de hoogte van de programma’s bij Fit20 en het SMC. Voor ons ook van groot belang om goed te kunnen samenwerken. Voor ons is het aller belangrijkst dat de lopers op een goede manier leren hardlopen. Het klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Kosteloos bieden wij dan ook de eerste training aan. Daarbij willen wij laten zien welke kennis wij in huis hebben. Ook willen wij werken aan een stukje structuur in het hardlopen. Teveel belasting of verkeerde schoenen kunnen erg veel afbreken waar niemand op zit te wachten. Wij kennen veel hardloopspeciaalzaken waarbij we u graag de weg willen wijzen. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om trainingsadvies op maat te geven, waarbij u zich persoonlijk kunt richten op uw doel.

RunFit staat voor Kwaliteit en plezier.

Fit20 Tilburg Dennis SchulpSMC logo 2011

Geef een reactie