Weg of Cross

Wegwedstrijden kent iedereen wel: De Marathon van Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven of de Tilburg ten Miles, Dam tot Damloop en de 7 Heuvelenloop.

Deze wedstrijden worden in de goede tijd van het jaar gehouden ze worden verdeeld van het voorjaar tot het najaar en vele topatleten verschijnen in deze wedstrijden aan de start. Tegenwoordig worden zijn dit soort wedstrijden ook enorm populair bij recreanten. Duizenden lopers staan jaarlijks aan de start. Dat kan al op een kleine wedstrijd in de buurt. Het lopen van wedstrijden is enorm motiverend, in de training werk je ergens naartoe en tijdens de wedstrijd moet je laten zien dat eruit komt wat erin zit. Dat vaak onder een leuke gezellige sfeer met mensen, muziek, slingers, sponzen, drankposten en soms zelfs nog slingers in de straten.

Na de wegwedstrijden zijn er in de buurt ook vaak nog crosswedstrijden. Onder de echte hardlopers is dat eigenlijk de leukste vorm van hardlopen. Het zijn vaak wedstrijden door de bossen en duinen. Je begrijpt wel dat een training door de duinen er zwaar is. Daar wordt dan ook vaak in de winter getraind om de basis te vergroten voor het wegseizoen van het jaar wat daarop volgt!

Geef een reactie