Deelnemer: 152306

Deelnemer: 152306

Marc van Vliet (Runfit) heeft me geholpen met het opbouwen van mijn looptrainingen. Begin april heb ik de ambitie uitgesproken om op 6 september de Tilburg Ten Miles te lopen. Op dat moment had ik nog geen enkele looptraining gedaan, maar Marc (Runfit) heeft een loopschema opgesteld om dit doel te halen.

Het schema was niet alleen voldoende om met een mooie tijd de ten miles te lopen, het sloot goed aan bij mijn werkritme, ervaring en leefpatroon, waardoor het eenvoudig vol te houden en uit te voeren was. Het inbouwen van intervaltrainingen, bleek onverwachts nuttig tijdens de wedstrijd, wanneer je op een druk parcours regelmatig kort moet versnellen om iemand in te kunnen halen of om een paaltje/stoeprand te ontwijken zonder tegen iemand aan te lopen.

Naast het schema had Marc regelmatig goede tips met betrekking tot voeding en omgaan met zeer warm weer. Marc gaf de begeleiding die past bij mijn ambitieniveau (recreant) en tips en trainingen die eenvoudig in te passen waren naast een full time baan. Ook voor de race zelf had Marc goede tips over het opbouwen. Al met al een goede ervaring!